Bilde av natur og fisking på fjellet i Valdres og ved sjøen i Høvåg Lillesand

Nav-kart: Hjem > fisking > fisketurer > Knarvika/Kvåsefjorden / Juli 2011

Rekordfisk i Kvåsefjorden/Knarvika

12 Juli 2011 klokka 2100


Så var det endelig litt mindre vind, og en håpefull fisker fant frem fiskestengene og fiskeutstyret, med destinasjon Kvåsefjorden. Det ble en kjapp og ivrig gåtur ned til svaberget. Været holdt seg veldig bra denne kvelden, og et lite håp om godt fiske fantes der inne et sted. Fra slukboksen ble det prøvd uttallige ulike sluker i forskjellige farger og fasonger. Mange kast ble gjort, men noe fisk ville ikke hugge på. Takket være en veldig stahet og tålmodighet, kom belønningen endelig til slutt.

Jeg kastet ut en fargerik sluk rett ut for meg, lot den synke godt ned mot bunnen, og begynte å pilke. Denne metoden skal visstnok være god for å få torsk på kroken, men man må regne med å sette seg fast og risikere tap av både sluk og svivel.
Etter at jeg hadde prøvd denne tekniken noen sekunder skjedde det! Plutselig hugg det i den andre enden. Ett solid og bastant hugg. Her var det noe tungt som hadde bitet på tenkte jeg. Den virket veldig tung og treg å dra inn, og det tok lang tid før den i det hele tatt kom nærme nok land, slik at jeg kunne se hva det var for noe.

Da den endelig viste seg frem ved svabergskanten, kunne jeg bare så vidt se at det var en torsk. Et monster fra dypet!
Nærme land prøvde jeg å manøvrere giganten inn til håven, men hver gang ruste den ut så bremsen sang salig. Det tok uttallige forsøk før jeg endelig fikk geleidet den over håven, og fikk dratt den opp på land. Det var godt håven holdt, for det var så vidt den flotte torsken fikk plass i den.
Glad fisker med torsk på 3 kilo tatt i Høvåg Kvåsefjorden Der var den altså. Den største fisken som den glade fisker noensinne hadde tatt. Et monster sett fra undertegnedes øyne. En virkelig fantastisk fisk som ga en fiskeopplevelse av de sjeldne. Man har jo hørt om stor torsk som er fisket, men mest fra båt, ute på litt større dyp. Gleden var dermed stor da man faktisk hadde bevist at det var fullt mulig å få en slik fisk med billig fiskeutstyr, fra land.

Det ble med denne ene gigant torsken(sett fra undertegnedes øyne) denne kvelden. En glad torsk som endte sine dager hos en overlykkelig fisker. Senere måling før sløying viste ei vekt på nesten akkurat 3 kilo, og det ble en opplevelse bare av å renske den :-)

Les mer om Torsk på Wikipedia og her SNL


Tilbake til fiskehistorier